Tips

Een paar dingen om te onthouden als je een fotostudio gaat huren!

Wat zit doorgaans bij de huur inbegrepen?

De meeste fotostudio’s worden verhuurd inclusief aanwezige studioverlichting (flitsers), lichtvormers (softboxen, beautydish, snoot etc), lampstatieven en achtergronden. In een uitzonderlijk geval wordt alleen de kale ruimte verhuurd en is de huur van studio apparatuur tegen meerprijs of moet je dit zelf meenemen. Over het algemeen is er gratis koffie en thee beschikbaar.

Wat moet je zelf meenemen?

Eén of meerdere modellen om te fotograferen en een camera 🙂 Wel is het handig even van tevoren af te stemmen over de wijze waarop de studioflitsers worden aangestuurd en of dit op jouw camera past. Is dit met een radio trigger of een sync-kabel?

Wat geeft een fotostudio echt meerwaarde?

Een goede fotostudio is ruim en geeft je een ruimtelijk gevoel zodat je alle vrijheid hebt als fotograaf positie te kiezen. Als je met modellen werkt is de aanwezigheid van een aparte kleedruimte en/of visagieruimte wel een must.

Wat is een gangbare prijs?

De meeste studio’s worden verhuurd met een minimum van enkele uren, wat je daarna kunt verlengen met een meerprijs per uur. De prijzen lopen erg uiteen en hangen af van de locatie van de studio, de grootte en de kwaliteit en hoeveelheid van aanwezige apparatuur.